Spreken, Workshops & Lezingen

Ik ben christen en ik ben vrouw: ze bepalen mijn identiteit. Ze vormen mijn denken en beïnvloeden mijn handelen. Lange tijd was ik vooral druk met het controle willen hebben én houden over mijn leven en de levens van degenen dicht om mij heen. Door een ernstige diagnose in 2019 – ik had uitgezaaide eierstokkanker – veranderde alles. Alles waar ik controle over meende te hebben, viel uit mijn handen, om vervolgens te ontdekken dat God Zijn handen onder mij had. Ik was in Zijn veilige handen, samen met alle brokstukken van mijn leven.

Ik leerde loslaten, leven bij de dag en mij overgeven aan Hem. Ik leerde Hem beetje bij beetje meer en meer te vertrouwen, omdat Hij te vertrouwen is. Het is een dagelijkse oefening om niet teveel energie te steken in onware gedachten, vol van zorg en onzekerheid, maar mij te richten op dingen die waar en echt zijn.

Filippenzen 4:8 roept mij daartoe op: ‘Al wat waar is… bedenk dat!’

Het is mijn verlangen om te spreken voor vrouwen die ook zoeken naar een leven in afhankelijkheid van en vertrouwen op onze hemelse Vader. Ik wil jullie graag mee nemen in mijn eigen zoektocht en ik wil met jullie delen hoe je praktisch en inhoudelijk kan groeien in je relatie met je Schepper. God is zo dichtbij… dichterbij dan je vaak voelt. Hij laat Zich aan je kennen door je verstand (het weten!) en door je gevoel (het ervaren). Naar aanleiding van boeken die ik schreef, kom ik graag langs om te spreken op jouw vrouwenkring, in jouw gemeente of bij jouw conferentie.

Mogelijke thema’s:

  • Maar ik vertrouw op U / Over vertrouwen op God in een niet-maakbare wereld.
  • Vul mij opnieuw / Over Wie de Heilige Geest is en op welke manier Hij in ons leven zichtbaar wordt.
  • Share your life / Over het delen van je leven met mensen en/ of kinderen die God op je weg brengt. We kunnen niet de hele wereld veranderen, maar we kunnen wel voor één mens de wereld veranderen.
  • (Ver)wonderen / Over het opmerkzaam zijn op grote en kleine tekenen van God in je leven, en in de levens van mensen om je heen.
  • Kostbaar bloed / Een interactieve, meditatieve lezing over de betekenis van het bloed bij de offerdienst in het Oude Testament en over het kostbare bloed van Jezus, dat voor ons vergoten is. Ook komen de brieven van Paulus aan bod, waarin wij worden opgeroepen te geloven in de kracht van het bloed van Christus. Deze lezing is zeer geschikt voor de veertigdagentijd, maar kan het gehele jaar gegeven worden.
  • Om Jezus’ wil, Amen / Over groeien in gebed en dankzegging, met aandacht voor o.a. persoonlijk gebed, gezamenlijk gebed, bidden voor zieken en je binnenkamer. Ook denk ik graag met jullie na over de zekerheid dat wij een Voorbidder in de hemel hebben: Jezus Christus.

Ook andere thema’s zijn bespreekbaar. Neem gerust contact met mij op om samen te zoeken naar wat mogelijk is. Mijn lezingen/ workshops zijn altijd interactief. Het gaat niet om mijn verhaal, maar om wat God ons wil leren in onze eigen, persoonlijke situatie. De vorm van interactie kan verschillend zijn en is bespreekbaar. 

Als je meer informatie wilt over de kosten kan je mij een bericht sturen via het contactformulier op deze site. Ik kijk er naar uit om christenvrouwen met elkaar te verbinden, en samen de verbinding te zoeken met onze hemelse Vader, Zijn Zoon Jezus en de heilige Geest. Hij laat Zich kennen door Zijn eigen Woord, de Bijbel. Zijn Woord aan ons wil ik graag samen met jullie openen, om meer te leren van Hem en te groeien in ons geloof.