Mijn naam is Nieske Selles- ten Brinke. Ik ben geboren in het jaar 1981 en sinds Januari 2002  gelukkig getrouwd met Allard. Samen hebben we vijf kinderen, waarvan drie pleegkinderen. We wonen in Ermelo, waar ook de ouders van Allard in een mantelzorgwoning bij ons wonen. Ons huis hebben we de naam ‘Share your life’ gegeven. We vinden het belangrijk en fijn om ons leven te delen met mensen die God op ons pad brengt.

Als tiener kreeg ik al belangstelling voor pleegzorg, en dat is na ons huwelijk onze gezamenlijke passie geworden. Samen met onze twee zonen mogen we met veel liefde voor drie kwetsbare kinderen zorgen. Het is prachtig om te zien hoe zij opgroeien tot zelfstandige jonge mensen en het is een mooie uitdaging om ook hun eigen familie te blijven betrekken in hun leven. Over onze ervaringen met pleegzorg schrijf ik regelmatig een blog op deze site. Ook heb ik twee boeken geschreven voor (pleeg)kinderen over het wonen in een pleeggezin. Naast mijn passie voor pleegzorg vind ik het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Ik houd veel van Jezus en het is mijn verlangen dat al onze kinderen Hem leren kennen en leren vertrouwen. (Psalm 78:7)

Ook over het opvoeden van kinderen en de rol die geloofsoverdracht daarbij inneemt, schrijf ik regelmatig een blog. Ik schreef verschillende dagboekjes voor kinderen en boeken over geloofsopvoeding voor ouders. Meer informatie hier over vind je onder het tabblad ‘Boekenwinkel’. Jarenlang gaf ik workshops en lezingen over dit onderwerpen in kerken en op scholen. Vanaf 2020 wil ik nog wel meedenken over vraagstukken rond het thema ‘geloofsopvoeding’, maar ik spreek er niet meer over.

Van 2002 tot 2014 werkte ik als juf in het basisonderwijs. Nu ben ik thuis om voor ons gezin te zorgen, en regelmatig werk ik als gastvrouw in een christelijk inloophuis in ons dorp. Vanuit huis werk ik aan mijn boeken en regelmatig mag ik spreken voor groepen mensen over verschillende onderwerpen.

In 2019 werd ik ernstig ziek. Ik had ver uitgezaaide eierstokkanker. Het was een zwaar jaar, met een grote buikoperatie en een chemotraject. Veel emoties kwamen als een waterval over ons heen: verdriet, angst, hoop, geloof, nieuwe moed, ontreddering, zorg, blijdschap, ….

Mijn leven, maar ook het leven van ons gezin, is door dit alles enorm veranderd. We hebben, met vallen en opstaan, geleerd te leven bij de dag. We proberen elke dag te ontvangen als een geschenk uit Gods hand. Dat is een leerproces, waar we nog steeds in zitten. Ik ben hier over gaan schrijven en spreek ook regelmatig voor vrouwen over onderwerpen die te maken hebben met het leven als gelovige vrouw, in een niet maakbare wereld.

Kijk voor meer informatie onder het tabblad ‘Spreken’.