Ik ga voor God!

‘Ik ga voor God…’

Toen ik een jongere deze woorden hoorde zeggen, raakte mij dat. Hoeveel jongeren gaan er vandaag de dag voor een leven met God?

Ik wilde dat weten, en hun positieve verhalen van geloof en hoop vastleggen in een boek, zodat andere jongeren erdoor geïnspireerd kunnen worden.

Samen met een redacteur van de uitgeverij dacht ik na over thema’s die we naar voren wilden laten komen in het boek.

We zochten jongeren bij de thema’s, die al een keus hebben gemaakt voor een leven met God, of daar veel over nadenken.

Zonder moeite vonden we 17 jongeren die vrijmoedig vertelden over wat hen bezig houdt in hun leven, en welke rol het geloof in God daarbij speelt.

Hun eerlijke verhalen kwamen bij mij binnen. Het verraste me, hoe diepgaand de uitlatingen van de jongeren waren. Voor veel van hen was het geloof in God geen praten over iets, maar een getuigen vanuit iets.

Ik merkte dat hun geloof doorleefd is, beproefd en vaak ook gepaard gaand met twijfels en aanvechting.

Ze vertellen over God in tijden van rouw, op momenten van eenzaamheid en bij grote vragen rond identiteit.

Ik vroeg hen naar hun lievelingsgedeelte uit de Bijbel, en schreef bij elk verhaal een praktische Bijbelstudie waarbij jongeren zichzelf kunnen oefenen in het lezen van de Bijbel.

‘Ik ga voor God’ is een eerlijk boek voor en door jongeren. Het is geschikt om alleen te lezen, maar het kan ook gebruikt worden om samen te lezen in het gezin. Het boek is een aanrader om te gebruiken bij Godsdienstlessen en tijdens de catechisatie.

Leer van jongeren, herken je in hun verhalen en ontdek: Ik ben niet alleen, wanneer ik mijn leven wil leven met God. Er zijn andere jongeren met mij, die die keus willen maken, voor Hem!

Klik voor bestelinformatie door naar ‘Boekenwinkel’ te gaan op deze site. Enkele jongeren die hebben mee gewerkt aan dit boek vertellen er over! Klik hier!

 

nieskeselles.nl | Privacybeleid
Website door: MRT-ICT
Fotografie door: Anneke Kardol – Gerrits