Nieske Selles-ten Brinke | OTS of VOOGDIJ?
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16387
single,single-post,postid-16387,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

07 jan OTS of VOOGDIJ?

Vandaag is een spannende dag. Niet in het minst voor de mama van onze pleegdochter.

Nadat haar dochter ruim drie jaar geleden onder toezicht is gesteld van Jeugdzorg, is er vandaag een rechtszitting waarbij moeder mogelijk uit haar gezag wordt ontheven.

Dat is niet niks. Eerst moest ze haar kind afstaan aan een pleeggezin. Maar ze had nog wel zelf de zeggenschap over haar dochter. Ze mocht meebeslissen over bezoekafspraken, over ziekenhuisopnames en over de lengte van het haar van haar kind. Zij had het laatste woord, zolang haar mening geen bedreiging vormde voor haar kind.

Het wordt echter steeds moeilijker om bij alle beslissingen die er genomen moeten worden, rekening te houden met de mening van een moeder.

Hoe belangrijk ik het ook vind om deze mama zoveel mogelijk te blijven betrekken bij het leven van haar kind.

Maar als je 24 uur per dag, jaar in jaar uit, zorgt voor een kind is het duidelijk en goed dat je uiteindelijk ook beslissingen mag nemen voor het kind.

Toch voelt deze dag wat ongemakkelijk. Ik weet dat er een mama is die in grote spanning zit. Ze heeft er alles aan gedaan om deze zitting met haar advocaat goed voor te bereiden. Ze wil zo ontzettend graag dit laatste stukje recht nog vasthouden.

Aan de andere kant zit er een Raad van Kinderbescherming. Zij zijn van mening dat het voor het kind belangrijk is dat er duidelijkheid komt over haar toekomst. Zij moet leren wie haar vaste opvoeders zijn. Zij moet leren wie er verantwoordelijk voor haar zijn en waar ze mag wonen en opgroeien tot ze volwassen geworden is.

We hebben een brief geschreven aan de kinderrechter. Ik heb uitgelegd dat ik het belangrijk vindt dat er een voogdij maatregel komt. In het belang van ons meisje, maar ook in het belang van de moeder. Ook al ziet ze dat zelf niet zo. Het is ook voor de moeder belangrijk dat het duidelijk wordt waar haar dochter op zal groeien. En dat dit niet bij haar zal zijn. Hoe pijnlijk ook!

Ik heb ook geschreven dat we deze moeder zoveel als we kunnen willen blijven betrekken bij het leven van haar dochter. Zij is de moeder, wij zijn de opvoeders. En samen houden we zo veel van dit kleine kwetsbare meisje.

Een rechtszaak vandaag. Ik heb een knoop in mijn maag. Maar het gaat om het beste voor ons kind. Haar kind.

Ik bid de rechter wijsheid toe.

 

2 Reactie's
 • Els ten Ham
  Geplaatst op 09:10h, 07 januari Beantwoorden

  Wat spannend, zeg! Het is vaak zo dubbel.. Hier onlangs ook de hele voogdij bij moeder weggehaald. Gelukkig heeft ze er vrede mee. Sterkte vandaag en hopen dat de rechter de goede beslissing neemt!
  Lieve groet, Els

 • Matthea
  Geplaatst op 09:10h, 07 januari Beantwoorden

  Wat een spannende dag Nieske….Je hebt er vast ook voor gebeden. En als je die rechter naast wijsheid toewenst ook wijsheid toebidt, gaat het zeker weten de juiste beslissing voor nu worden! Liefs!

Geef een reactie