Nieske Selles-ten Brinke | Jezus ontvangen! (n.a.v. Rondom het kind- conferentie)
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16421
single,single-post,postid-16421,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

13 feb Jezus ontvangen! (n.a.v. Rondom het kind- conferentie)

Met elk kind dat ik ontvang, ontvang ik Jezus Zelf…

Deze woorden sprak broer Jurjen op de ‘Rondom het kind – conferentie’, vrijdag 12 Februari in Lelystad.

De woorden kwamen binnen. Als balsem. Want soms… soms is het best heel pittig om de juiste aandacht en zorg te hebben voor dat lieve, kwetsbare kind. Dat kind met grote beschadigingen op het gebied van veiligheid en hechting. Dat kind dat slaat als het wil omarmen en dat spuugt als het eigenlijk gekust wil worden. Wat heb je soms een lange adem nodig. Nooit hebben we overwogen het op te geven. Maar soms is alle energie wel even op. En dan kunnen er tranen stromen van machteloosheid. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wat heeft dit kind gezien en meegemaakt? We zullen het nooit weten. Maar we moeten wel verder. We mogen verder.

En dan ineens deze woorden. Jezus neemt een kind bij zich en zegt tegen de mensen om Hem heen: ‘Wie één zo’n kind ontvangt in Mijn Naam, die ontvangt Mij.’ (Markus 9:37)

Dus: Met elk kind dat ik ontvang, ontvang ik Jezus Zelf.

We zijn intens bemoedigd en geraakt door dit Bijbelgedeelte. Want als Jezus Zelf is meegekomen met dit bijzondere kind, dan betekent dit dat Hij erbij is. Elke dag.. elke moment. Bij elke stapje vooruit… bij elk stapje terug. Hij is er… en Hij blijft!

Jurjen gaf ons een verbond mee om te ondertekenen. Een verbond dat God met ons sloot, en waar wij op mogen antwoorden.

Ik heb het verbond ter plekke niet getekend. Maar thuis, samen met mijn man, wel. We hebben het biddend gedaan, omdat we beseffen dat we Gods genade en hulp zo nodig hebben.

En weet je wat zo wonderlijk is? Deze bemoedigende dag heeft ons vervult met zoveel nieuwe liefde. Liefde voor onze roeping: (Pleeg)ouders zijn! Liefde voor ons kwetsbare kind… Samen mogen we ervoor gaan. Schouder aan schouder. In Gods kracht.

 

1Reactie
  • Henk Druipsteen
    Geplaatst op 15:15h, 13 februari Beantwoorden

    Prachtige blog! Onder de indruk…..zegen met jullie roeping!

Geef een reactie