Nieske Selles-ten Brinke | Boeken over pleegzorg
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Nieske Selles, Nieske Selles ten Brinke, Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16578
page,page-id-16578,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

Boeken over pleegzorg

Je hoeft niet te kiezen!

Je hoeft niet te kiezen!

Je hoeft niet te kiezen is een prentenboek over wonen in een pleeggezin. Het is het eerste prentenboek dat dit onderwerp voor jonge kinderen begrijpelijk maakt.

Lieke woont in een pleeggezin. Op verschillende momenten loopt ze ertegenaan dat haar familiesituatie anders is dan anders. Met de hulp van haar pleegouders leert Lieke dat ze niet hoeft te kiezen tussen de een of de ander.
Je hoeft niet te kiezen
is een uniek informatief prentenboek, ontstaan vanuit de praktijk, gericht op (aspirant)-pleegouders en leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs. Voor pleegkinderen, andere kinderen in een (nieuw) pleeggezin en klasgenoten van pleegkinderen.

Doel van het prentenboek
Het doel van dit prentenboek is om meer inzicht te geven in het leven van pleegkinderen (4-7 jaar) en om vanuit een alledaagse metafoor (foto’s) de zoektocht naar identiteit en loyaliteit (bij wie hoor ik) in beeld te brengen.
Praatplaten met open vragen dragen bij aan het voeren van een gesprek dat aansluit bij de beleving van jonge kinderen, voor wie het onder woorden brengen van hun situatie en gevoelens vaak moeilijk is.

Uitverkocht

hier woon ik - nieske selles

Hier woon ik

Hier woon ik, is het nieuwste kinderboek over pleegzorg. Het is een geïllustreerd samenleesboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Pleegzorg Nederland en middels een subsidie van stichting Kinderpostzegels.

Hier woon ik bevat 5 verhalen van verschillende pleegzorgsituaties geschreven vanuit de beleving van de pleegkinderen zelf. Daarnaast geeft het boek informatie over verschillende professionals in pleegzorg, zoals de kinderrechter, de pleegzorgwerker en de mentor. Door de diversiteit in de verhalen zal elk pleegkind zich herkennen in één of meerdere van de verhalen. Het boek is bedoeld om samen te lezen met de kinderen en zo het gesprek aan te kunnen gaan over hoe zij hun eigen situatie beleven.

 

€ 9,50

Bestelformulier

boeken

Je naam

Je e-mail

Selecteer het boek dat je wilt bestellen (verplicht)
 Jouw reis door de Bijbel Jouw avontuur met de bijbel God kent jou! Vier het samen Mijn eigen prekenschrijfboek Wie ben Ik? Wie heeft eigenlijk God gemaakt? Hier woon ik Mijn nieuwe prekenschrijfboek De rode draad door christelijke feesten Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling Duik in de Bijbel Gods liefde doorgeven

Je Adres

Je bericht

captcha