Nieske Selles-ten Brinke | Zegen je kinderen… elke dag!
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16263
single,single-post,postid-16263,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

15 sep Zegen je kinderen… elke dag!

Als christenouders hebben wij een machtig iets van God ontvangen, wat we onze kinderen mogen doorgeven. Toch merk ik tijdens mijn workshopavonden in kerken en op scholen dat veel ouders nog geen gebruik maken van dat middel. Daarom een pleidooi vandaag! Een pleidooi voor het zegenen van onze kinderen.

Eén van mijn vroegste herinneringen zijn de zegenende handen van mijn vader of moeder. Als klein meisje stopten ze me onder in bed. We bespraken de dag, lazen een stukje uit de Bijbel en dan legden ze mij de handen op.

‘De Here zegene jou… en Hij behoede jou. De Here doe Zijn aanschijn over jou lichten, en Hij zij je genadig!’

Oude woorden, maar wat een kracht ging daar van uit. Ik nestelde me onder de dekens en viel vredig in slaap. Deze laatste woorden van mijn ouders voor het slapen gaan brachten zoveel rust en vrede. God bleef bij me, als zij de kamer verlieten.

Sinds de geboorte van onze oudste, nu twaalf jaar geleden, doen wij hetzelfde. Voor het slapen gaan mogen we elk kind afzonderlijk de handen op leggen. Gods zegen is met je… ook als jij je ogen sluit. Gods bescherming is er… ook als je zelf deze nacht geen controle meer hebt over wat er om je heen gebeurd. Gods licht schijnt over jou, terwijl het buiten donker is en je geen weet hebt van moeilijke dingen die mogelijk nog gaan komen in je leven. God is je genadig… terwijl je ook vandaag weer fouten hebt gemaakt, en dat elke dag zult blijven doen. Hij is er. En Hij blijft!

Het is een machtig middel dat God ons, als gelovige ouders, zelf in handen heeft gegeven. We mogen onze kinderen zegenen, vanuit ons ambt van gelovige ouders.

Onze kinderen roepen ons terug als we het in onze haast een keer vergeten. Het hoort bij het avondritueel.

Mijn tienjarige zoon zette mij aan het denken afgelopen week.

‘Mam, wie zegent u eigenlijk als u gaat slapen?’ Mijn man en ik hebben niet de gewoonte om elkaar te zegenen ’s avonds. Maar ook dat gaan we veranderen. Want wat is er mooier dan elkaar, als man en vrouw, ’s avonds zegenend in Gods hand te leggen?

Zegen je kinderen, elke dag. En proef de vruchten!

2 Reactie's
  • Dorien ten Brinke
    Geplaatst op 11:39h, 15 september Beantwoorden

    Mooi, Nies! Wat een zegen voor ons, om Gods zegen op deze wijze terug te krijgen….

  • M v T
    Geplaatst op 11:49h, 15 september Beantwoorden

    Wij zingen elk kind altijd het zegenlied toe voor het slapengaan: De Here zegent jou en Hij beschermt jou, Hij schijnt Zijn licht over jouw leven. Hij zal genadig zijn en heel dichtbij je zijn, Hij zal Zijn vrede aan je geven!! Heer-lijke belofte voor hen, maar ook voor ons als ouders!

Geef een reactie