Nieske Selles-ten Brinke | Vieren is danken
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16781
single,single-post,postid-16781,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

04 okt Vieren is danken

Vieren is danken. Zo voel ik dat. Op vierdagen komen we samen en er is een wonderlijke verbondenheid. Maar we ervaren ook gemis om wat ooit was maar nooit meer zijn zal. Vieren is danken, want God is goed.

Midden in onze duisternis, ons gemis en mijn gebrokenheid is Hij. Daarom vieren wij kerst. We gedenken Jezus’ geboorte en leven verwachtingsvol toe naar dit feest van Zijn Menswording. Hij kwam in onze blubber. Hij werd mens en voelde hoe dat is: mens zijn. We aanbidden en belijden. We vieren en danken. Ons hart richt zich op het Kind. Gods Kind.

Rond Goede Vrijdag en Pasen is het vieren verbonden met soberheid en delen. We doen dingen niet, om andere dingen wel te kunnen doen. We verzamelen veertig dagen kleine bemoedigingen, elke dag één. Na veertig dagen maken we pakketjes vol hoop en brengen we die langs bij mensen die zich alleen voelen en reikhalzend uitzien naar gezien worden. We zien hen, omdat Jezus hen ziet.

Hij kwam en Hij ging: voor mij. Ik had die eeuwige dood moeten sterven, maar Hij deed het voor mij. Toen stond Hij op, omdat Leven sterker is dan Dood. Hij liet het zien. De Overwinnaar, dat is Hij. Dat vieren wij. Hoe groot is Hij…

Hemelvaart is het feest van gaan en komen. Jezus ging… en we wachten nog tot we Hem weer zullen zien. Want op een dag komt Hij terug, precies zoals Hij is weggegaan. Dat heeft Hij beloofd. Hoe heerlijk zal dat zijn!

Ik hoop dat Hij komt als wij – mijn man, mijn kinderen, ik zelf – nog leven. Ik hoop dat ik dan naar Hem toe mag rennen met al mijn dierbaren samen. Hand in hand, onze Koning tegemoet. Soms droom ik ervan.

Tien dagen na Hemelvaart vieren we de uitkomst van alles wat we daarvoor al vierden: de komst van de Heilige Geest. De Heilige Geest legt alles wat er gebeurde in ons hart. Hij laat het bezinken, Hij leert jou en mij geloven. Hij maakt jou en mij stil. De Geest ontmaskert, vernieuwt, maakt verlangend en maakt rijk. Hij in mij… wat een wonder.

Vieren is danken: Vier het samen! Dank en vier, zolang het je gegeven is. De Heer is goed, Hij is het waard. Vier met je kinderen, vier met je man. Vier met je vriendinnen, je gemeente, je buurvrouw. Vier offline en deel online. Want het zijn de goedertierenheden van de Heere, dat wij er nog zijn. (Naar Klaagliederen 3:22)

 

Tekst: © Nieske Selles

***

Wil jij de christelijke feestdagen samen met je gezin vieren, maar kun je nog wel wat handvatten gebruiken? Gebruik dan Vier het samen. Dit boek bevat handreikingen om van elke christelijke feest-en hoogtijdag een echt feest te maken. Het boek is interessant voor meerdere jaren en geeft de mogelijkheid om zelf de elementen/werkvormen te kiezen die passen bij het gezin. Een waardevol en praktisch handboek waar je jaren mee uit de voeten kunt!  Denk daarnaast ook aan het gezinsdagboek ‘De rode draad door de christelijke feesten’.  Een dagboek voor het hele gezin om te gebruiken in de periode voorafgaand aan en tijdens de christelijke feesten. 

Geen reactie's

Geef een reactie