Nieske Selles-ten Brinke | Je kan het niet alleen!
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16854
single,single-post,postid-16854,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

15 jun Je kan het niet alleen!

God geeft mensen aan elkaar. Dat geldt voor een man en een vrouw, die door een huwelijk aan elkaar verbonden zijn. Dat geldt voor ouders en kinderen, voor vriendinnen, voor buren, voor gemeenteleden.

Wij zijn niet als een eenzaam individu op deze wereld gezet. We zijn mens, verbonden met God en andere mensen. Wat heeft onze Schepper dat mooi bedacht!

Het gekke is dat wij toch vaak geneigd zijn om dingen alleen te doen.

‘Dat kan ik toch zelf wel’, denk je misschien, als iemand zijn of haar hulp aanbiedt bij een klus in huis of bij een zorgtaak voor een kind.

‘Ik red me wel! Ik heb je hulp niet nodig!’

Je zou haast denken dat het stoerder is om te zeggen ‘Ik red me wel’, dan dat je zegt: ‘Kan je me helpen? Het lukt maar moeilijk alleen…’

Als het gaat om de geloofsopvoeding aan onze kinderen is dat bij uitstek een thema waar je elkaar bij nodig hebt. Je kan dat eenvoudigweg niet alleen. Andere moeders en vaders maken dezelfde worstelingen door als jij. God geeft de één inzicht bij het ene vraagstuk in de opvoeding, terwijl de ander wijsheid heeft ontvangen om op een heel ander punt goed met een situatie om te gaan.

Geloven is iets tussen God en jou… maar je mag elkaar daarbij helpen. Bemoedigend, aansporend, zoekend, biddend en opbouwend!

‘Kan ik je helpen?’

‘Misschien kan je het als volgt proberen…’

‘Mij hielp het toen ik hoorde dat….’

‘Mag ik voor je bidden?’

‘Je doet het goed. Ik leer van jou…’

Ik schreef het boekje ‘Gods liefde doorgeven’, omdat ik hoop dat moeders en vaders elkaar zullen opzoeken. Plan heel concreet vijf avonden per jaar een huiskamerbijeenkomst met ouders die in dezelfde opvoedfase zitten als jij. Bereid thuis een hoofdstuk van het boekje voor, en bespreek met elkaar de vragen tijdens de avond.

Als je vijf avonden per jaar belegt, ben je na twee jaar door het boekje heen.

Het kan niet anders dan dat het een zegenrijke invloed heeft op de geloofsopvoeding aan jullie kinderen. Want Jezus zegt: ‘Waar twee of drie mensen samen zijn in Mijn naam, ben Ik in hun midden.’

Geloven kan je niet alleen. Opvoeden ook niet. Doe het samen… en wees een zegen voor elkaar!

Geen reactie's

Geef een reactie