Nieske Selles-ten Brinke | Bijbelstudie met kinderen
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16314
single,single-post,postid-16314,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

12 okt Bijbelstudie met kinderen

Denk je dat het kan? Bijbelstudie doen met kinderen?

Ons antwoord is: ‘Ja!’

Kinderen vinden het sowieso leuk om één op één tijd te hebben met papa of mama.

De ene keer ga je samen een potje voetballen, een ijsje eten op het terras of een spannende film kijken met chips en cola binnen handbereik.

Toch kan je er ook voor kiezen om de andere keer een één op één moment met jouw kind te gebruiken voor Bijbelstudie. Natuurlijk moet dit niet saai zijn en een ver-van-hun-bed gebeuren. Het gaat erom dat je de Bijbel dichtbij brengt, en dat ze ontdekken dat woorden van God betekenis hebben voor hun leven van elke dag. Hun leven in de klas, op de sportclub of in het gezin.

Een bijbelstudiemoment begint bij ons altijd met een (kleine) activiteit. Zo hebben we onlangs een vuurtje gestookt in de vuurkorf in de tuin. De kinderen mochten een kaars aansteken door de kaars in het vuur te houden. De kinderen waren niet bij het vuur weg te slaan, maar we wilden toch naar de kern, dus we lieten het vuur voor wat het was en schaarden ons om de keukentafel. Met elkaar lazen we het gedeelte uit Johannes 8 waar Jezus Zichzelf het Licht van de wereld noemt.

Zoals de kaars het grote vuur nodig heeft om te kunnen branden, zo hebben wij Jezus nodig om licht te verspreiden om ons heen!

We hebben doorgepraat aan de hand van een aantal vragen over het Bijbelgedeelte en we sloten de Bijbelstudie af door voor elkaar te bidden. Om de beurt.

Bijbelstudie doen met kinderen kan! Sterker nog… het is enorm verrijkend! Zowel voor jezelf als ouder, als voor je kind.

En de belofte van Jezus krijgen we er zomaar bij, als Hij zegt: ‘Als er twee of drie in Mijn Naam samen zijn, dan ben ik in hun midden!’

 

(Dit Bijbelstudie idee en nog vele andere ideeën komen uit het boek ‘Wie ben Ik?’, te bestellen via de website )

Geen reactie's

Geef een reactie