Nieske Selles-ten Brinke | Boeken
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Nieske Selles, Nieske Selles ten Brinke, Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
1384
page,page-id-1384,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

Boeken

HR-jouwreisdoordeBijbel-Nieske-Selles

Jouw reis door de Bijbel

Een mooie ontdekkingstocht voor kinderen van 7-9 jaar: zelf lezen in ‘de echte Bijbel’, aan de hand van herkenbare stukjes die de link leggen met hun eigen leven.

Voorgelezen worden uit de (kinder-)bijbel is leuk, maar zelf lezen uit de ‘echte Bijbel’ is stoerder… – juist ook voor kinderen van 7-9 jaar. Ze hebben daar alleen wel een leeswijzer bij nodig die hen bij de hand neemt: welke verzen kun je lezen, wat betekent het en wat kun je ermee?

Jouw reis door de Bijbel volgt twintig thema’s, steeds aan de hand van een persoon uit de Bijbel: tien uit het Oude en tien uit het Nieuwe Testament. Op die manier ontdekken kinderen ook hoe de Bijbel in elkaar zit. Aan het eind van elk ‘thema’ staat een tekening die ze ter afsluiting kunnen inkleuren.

 

€ 13,90

Jou-avontuur-met-de-bijbel

Jouw avontuur met de bijbel

Ga je mee? – op avontuur door de Bijbel.

Je hebt vast al wel eens gehoord over God en Jezus. Uit de kinderbijbel, of door de verhalen op school. Dit boekje wil je helpen om ook in de ‘echte Bijbel’ te gaan lezen.
Iets nieuws ontdekken is altijd een avontuur. Daarom mag je het gerust een avontuur noemen om meer te weten te komen over personen uit de Bijbel. Personen die je nu misschien nog niet kent.

Je leest over koningen in Israël, over profeten en… over Jezus.
Je zult zien dat je veel kunt leren van hun leven met God.
En het grootste avontuur is… dat je gaat ontdekken wat God jou te zeggen heeft!Er staan spannende puzzels en tekeningen in dit boekje. Je mag dus zelf puzzelen en inkleuren! Zo wordt het ook echt jouw eigen dagboek.

Ga je mee op avontuur?

€ 13,90

God-kent-jou-Nieske-Selles

God kent jou!

Wat fijn dat God jou zo goed kent! Hij heeft jou gemaakt, dus niemand kent jou beter dan Hij.
Zou jij deze God ook graag beter willen leren kennen?
Lees dan elke dag een stukje uit dit boekje. Dan wordt dit ook echt jouw dag-boek!
De verhalen gaan over God, maar ook over mensen over wie in de Bijbel wordt verteld. Soms gaat het over kinderen, zoals jij. Er staat bij elk stukje een tekst uit de Bijbel.
De Bijbel is Gods brief aan jou.

Lees je mee?

€ 14,90

vier het samen - nieske selles

Vier het samen

Vier het samen is een praktisch handboek voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar. Het helpt je om van christelijke feesten een echt feest te maken. Door de vele activiteiten is het boek geschikt om meerdere jaren te gebruiken en geeft de mogelijkheid om zelf de elementen/werkvormen te kiezen die passen bij het gezin.

Ontbreekt het je vaak aan tijd of inspiratie om bewust bij feestdagen stil te staan? Dit handboek biedt uitkomst! Aan ouders, maar zeker ook voor het basisonderwijs en het kinderwerk in de kerk.

Feestdagen die in dit grote kleurrijke boek aan bod komen zijn bid- en dankdag, lijdenstijd en Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, advent en Kerst, oud en nieuw, doopdag en verjaardag.

€ 23,50

Je hoeft niet te kiezen!

Je hoeft niet te kiezen!

Je hoeft niet te kiezen is een prentenboek over wonen in een pleeggezin. Het is het eerste prentenboek dat dit onderwerp voor jonge kinderen begrijpelijk maakt.

Lieke woont in een pleeggezin. Op verschillende momenten loopt ze ertegenaan dat haar familiesituatie anders is dan anders. Met de hulp van haar pleegouders leert Lieke dat ze niet hoeft te kiezen tussen de een of de ander.
Je hoeft niet te kiezen
is een uniek informatief prentenboek, ontstaan vanuit de praktijk, gericht op (aspirant)-pleegouders en leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs. Voor pleegkinderen, andere kinderen in een (nieuw) pleeggezin en klasgenoten van pleegkinderen.

Doel van het prentenboek
Het doel van dit prentenboek is om meer inzicht te geven in het leven van pleegkinderen (4-7 jaar) en om vanuit een alledaagse metafoor (foto’s) de zoektocht naar identiteit en loyaliteit (bij wie hoor ik) in beeld te brengen.
Praatplaten met open vragen dragen bij aan het voeren van een gesprek dat aansluit bij de beleving van jonge kinderen, voor wie het onder woorden brengen van hun situatie en gevoelens vaak moeilijk is.

Uitverkocht

Mijn-eigen-prekenschrijfboek-Nieske-Selles

Mijn eigen prekenschrijfboek

Ga jij op zondag mee naar de kerk? Je wilt vast graag alles onthouden, maar dat is moeilijk, zeg! In dit boekje kun je alles opschrijven wat er in de kerkdienst gebeurt.

Kinderen horen er helemaal bij in de kerk. Toch is het voor hen vaak nog moeilijk om de aandacht erbij te houden tijdens de dienst. Deze uitgave helpt daarbij. In dit prekenschrijfboek kunnen kinderen vragen beantwoorden over de kerkdienst. Open vragen, meerkeuzevragen, puzzels en gebedspunten  komen aan de orde.
In Mijn eigen prekenschrijfboek kunnen kinderen 33 zondagen meeschrijven met de dienst. Daarnaast zijn er twee avondmaalszondagen en twee doopzondagen. Tijdens het gezinsmoment thuis kun je zo de kernpunten van de dienst weer even in herinnering brengen.

€ 8,99

Wie-ben-ik?-Nieske-Selles

Wie ben ik?

‘Wie ben Ik?’ volgt zeven ‘Ik ben…’ teksten van Jezus.

Bij elke tekst staat een opdracht om samen met je kind te doen. Ook staat er een uitleg die door het kind gelezen kan worden en een uitleg die door de ouder gelezen kan worden.

Samen kunnen jullie aan de hand van ‘doorpraat-vragen’ nog verder nadenken over de tekst. Bij elk hoofdstuk worden tips gegeven om samen te bidden en te danken.

Jij en ik… Kind en ouder… Samen meer ontdekken over Jezus! Hoe kostbaar is dat? Vind jij het belangrijk om met geloofsopvoeding bezig te zijn? Dan kan dit boek voor jullie een zegen zijn!

€ 12,50

€ 7,50

Wie heeft eigenlijk God gemaakt?

Wie heeft eigenlijk God gemaakt?

* Wat heb ik eraan als ik geloof in God?

* Wie heeft bedacht welke verhalen er in de Bijbel moesten komen en welke niet?

* Hoe kan God mijn vriendje in Australië en mij allebei tegelijk zien?

Elk kind stelt vragen. Vragen over het leven en over de zin en onzin van dingen. Vragen over hoe iets werkt en vooral waarom dingen gaan zoals ze gaan. De Bijbel geeft een schat aan informatie. Toch lukt het niet altijd om een duidelijk antwoord te vinden op iedere vraag. Dit boek wil (groot)ouders en leerkrachten helpen om samen met kinderen op zoek te gaan naar antwoorden op 40 geloofsvragen. Door samen te praten kom je vaak dichter bij een antwoord. En dat kan net dat beetje rust geven waar kinderen naar zoeken.

€ 13,50

hier woon ik - nieske selles

Hier woon ik

Hier woon ik, is het nieuwste kinderboek over pleegzorg. Het is een geïllustreerd samenleesboek voor kinderen vanaf 7 jaar. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Pleegzorg Nederland en middels een subsidie van stichting Kinderpostzegels.

Hier woon ik bevat 5 verhalen van verschillende pleegzorgsituaties geschreven vanuit de beleving van de pleegkinderen zelf. Daarnaast geeft het boek informatie over verschillende professionals in pleegzorg, zoals de kinderrechter, de pleegzorgwerker en de mentor. Door de diversiteit in de verhalen zal elk pleegkind zich herkennen in één of meerdere van de verhalen. Het boek is bedoeld om samen te lezen met de kinderen en zo het gesprek aan te kunnen gaan over hoe zij hun eigen situatie beleven.

 

€ 9,50

mijnnieuweprekenschrijfboek

Mijn nieuwe prekenschrijfboek

Kinderen horen er helemaal bij in de kerk. Toch is het voor hen vaak nog moeilijk om de aandacht erbij te houden tijdens de dienst. deze uitgave helpt daarbij. In dit prekenschrijfboek kunnen kinderen vragen beantwoorden over de kerkdienst. Open vragen, meerkeuzevragen, puzzels en gebedspunten komen aan de orde.
In Mijn nieuwe prekenschrijfboek kunnen kinderen 33 zondagen meeschrijven met de dienst. Daarnaast zijn er twee avondmaalszondagen en twee doopzondagen. Tijdens het gezinsmoment thuis kun je zo de kernpunten van de dienst weer even in herinnering brengen.

 

€ 8,99

Nieske Selles

De rode draad door christelijke feesten

Ontdek samen als gezin met dit dagboek wie God is en hoe Zijn reddingsplan door de christelijke feesten heen duidelijk wordt. De rode draad door de christelijke feesten biedt je voor ieder feest een aantal weken van voorbereiding en vieren. Elke week bevat een uitgebreid gezinsmoment en vijf kortere themastukjes met vragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen van verschillende leeftijden tot ca. 12 jaar.

Feesten zijn er om te vieren. Daarom zit achterop het boek een pakket voor een vlaggenlijn. Regelmatig krijg je de opdracht om een vlag op te hangen met een symbolische kleur, vorm of tekst. Zo zie je het feest ontstaan in je eigen huis.

Aantrekkelijk dagboek om te gebruiken in het gezin, op school en in de kerk. Elk jaar opnieuw te gebruiken.

€ 20,99

kinderbijbel hsv

Kinderbijbel – bij de herziene statenvertaling

De HSV kinderbijbel bevat 150 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament, geschreven door Liesbeth Binsbergen, Roland Kalkman en Willemijn de Weerd.
Marjoleind Hund maakte voor deze Bijbel 300 prachtige illustraties.
Nieske Selles schreef de uitleg bij 47 Bijbelse kernwoorden en was als hoofdredacteur bij dit project betrokken.

De inhoud van de verhalen ligt dicht bij de oorspronkelijke bijbeltekst. Ook is er bij elk verhaal een kerntekst opgenomen.

€ 30,99

duik_in_de_bijbel

Duik in de Bijbel

Er staan zoveel verhalen en teksten in de Bijbel dat je zomaar de draad kwijt kunt raken. Over wie gaat het in de Bijbel en hoe kun je met je kinderen de hele Bijbel lezen? Hoe ontdek je samen wat God door al deze verhalen heen te vertellen heeft?

Dit dagboek is zo geschreven dat gezinnen samen de hele Bijbel doorlezen. De Bijbelteksten worden helder uitgelegd, met een praktische toepassing of een doe-opdracht. Op elke pagina staat een handige tijdbalk, die lezers helpt om het overzicht te krijgen over alle afzonderlijke verhalen en Gods grote verhaal.

De auteurs Janneke Burger, Hans Mijnders, Nieske Selles en Willemijn de Weerd zijn allen bekende schrijvers en sprekers rond kinderen, gezinnen en geloofsopvoeding. Ze weerspiegelen een brede doelgroep.

€ 21,50

selles-gods-liefde-doorgeven-def-met-rug

Gods liefde doorgeven

Gods liefde doorgeven  is een bijbelstudieboek voor opvoedkringen en moedergroepen en biedt tien themahoofdstukken om samen met andere ouders te verdiepen in de geloofsopvoeding aan je kinderen. Bijbelstudie en praktijksituaties wisselen elkaar af. Door samen in gesprek te gaan vind je herkenning bij elkaar, mag je elkaar bemoedigen en opscherpen in je eerste en grootste roeping: je kinderen bij de hand nemen en naar Jezus leiden.  Thema’s: Het christelijke gezin, doop en doopbelofte, bijbellezen/bijbelstudie in het gezin, bidden met en voor kinderen, vieren van christelijke feesten in het gezin, geloofsgesprekken, getuige zijn binnen en buiten je eigen gezin, mediaopvoeding, rouw en verlies.

€ 10,99

Bestelformulier

img_5886_edited

Je naam

Je e-mail

Selecteer het boek dat je wilt bestellen (verplicht)
 Jouw reis door de Bijbel Jouw avontuur met de bijbel God kent jou! Vier het samen Mijn eigen prekenschrijfboek Wie ben Ik? Wie heeft eigenlijk God gemaakt? Hier woon ik Mijn nieuwe prekenschrijfboek De rode draad door christelijke feesten Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling Duik in de Bijbel Gods liefde doorgeven

Je Adres

Je bericht

captcha