Nieske Selles-ten Brinke | Share your life
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16752
single,single-post,postid-16752,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

06 jun Share your life

Je leven delen met anderen is verrijkend en lastig tegelijk.

Want delen betekent geven en ontvangen! Delen betekent dat je geeft van je overvloed, maar soms ook van je eigen gebrek.

Als ik dicht bij mijn kinderen ben, mogen ze delen in mijn vrolijkheid, mijn warmte, mijn liefde voor hen. Maar soms ben ik moe en kort. Dan laat ik hen delen in mijn onbegrip, mijn korte lontje, mijn verveling.

Delen verrijkt, en verrot. En dat is spannend. Het liefst wil ik alleen delen van het goede van mijzelf. Dat laat ik graag zien, daarmee dien ik graag. Toch merk ik dat hoe meer ik mijn best doe om alleen maar positieve dingen te delen, hoe frustrerender het is als dat niet altijd lukt.

Je leven delen betekent ook accepteren dat samen leven soms lastig en dichtbij is. Je leven delen vraagt om een enorme dosis kwetsbaarheid. Want ja, hoe dichter ik mensen toe laat in mijn leven, hoe meer ze van mij zien. En vaak vind ik dat prima. Ik ben een optimist, sta positief in het leven en deel daar graag van uit. Maar ik ben niet volmaakt. Dus mensen die dichtbij me staan, zien en ervaren die onvolmaaktheid meer dan ik soms zou willen.

‘Share your life’, het is onze missie en ons verlangen. We willen ons leven delen met mensen die bij ons horen, of die door God aan ons zijn toevertrouwd. Kinderen van andere ouders, die een extra papa en mama nodig hebben. Ouders die ouder worden, en meer zorg van ons verdienen.

We kijken er naar uit om binnenkort ook mijn schoonouders dichtbij ons te ontvangen. Hun woning staat klaar, grenzend aan onze garage. De bestrating wordt komende week gelegd, zodat ook pa met zijn rolstoel goed overal bij kan.

‘Share your life’ voelt goed en spannend tegelijk.

Ze waren al dichtbij, maar komen nu nog dichter in mijn cirkel. Ik wil graag mijzelf blijven en ik hoop dat zij dat ook zullen doen. Ik gun het mijn man en onze kinderen, dat ze mogen zijn wie ze zijn. Met hun blijdschap, hun angst, hun frustraties en hun liefde.

‘Share your life’ is delen! We delen van het goede en van het nare. Maar wij geloven dat dit ons sterker maakt. We zijn niet op deze wereld om het zelf zo goed en zo comfortabel mogelijk te hebben. We zijn hier om te leven tot eer van onze Schepper en ten dienste van elkaar.

Hoe deel jij jouw leven met de ander?

Je leven delen met de ander, is niet alleen weg gelegd voor enthousiastelingen. Het is een Bijbelse roeping voor ons allemaal. Zij het dat een ieder dat op zijn eigen manier met zijn eigen geschonken gaven en mogelijkheden mag doen.

1 Thessalonicensen 2:8 spoort ons aan:

Wij waren zo vol verlangen naar u dat wij graag met u niet alleen het Evangelie van God willen delen, maar ook onszelf, omdat u ons lief geworden was.

Geen reactie's

Geef een reactie