Nieske Selles-ten Brinke | Rupsen worden Vlinders (n.a.v. Eeuwigheidszondag)
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16358
single,single-post,postid-16358,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

23 nov Rupsen worden Vlinders (n.a.v. Eeuwigheidszondag)

Wat een prachtig beeld gisteren, tijdens de preek.

Het was eeuwigheidszondag. We herdachten degenen die ons het afgelopen jaar ontvielen door de dood.

En wat kan het dan ineens weer even vers zijn… dat verdriet, waarvan je dacht dat je het al aardig verwerkt had.

Zoals een rups zich verstopt in zijn cocon, zo leggen wij mensen in het graf. Geliefden. Mensen van wie we zoveel hielden en die we nooit zullen vergeten.

Maar wat een troost als we zeker mogen weten dat zij in het geloof gestorven zijn. Want wanneer zij in het geloof gestorven zijn, zullen zij ook met Jezus opstaan! En dan zijn ze nog dezelfde persoon, maar compleet anders. Zoals de rups niet meer te herkennen is in de vlinder!

Onze gestorven geliefden hebben een onsterfelijk lichaam. Ze zijn zonder zonde, zonder ziekten en zonder zorgen. Ze zijn compleet veranderd. Prachtig, stralend… als een vlinder die uit zijn cocon is gekomen! Fladderend in het licht van de Schepper.

Tijdens het naar bed gaan zei ik gisteravond tegen mijn oudste zoon: ‘Je bent nu al zo mooi! Maar je bent nog maar een ‘rups’. Hoe mooi zal je straks als ‘vlinder’ zijn!’

Er is troost voor iedereen die rouwt om een geliefde, die in Jezus ontslapen is. Want zij zullen nooit zonder Hem zijn! Ze waren met Jezus in hun sterven, ze staan op met Jezus in een compleet nieuw leven en ze zullen er bij zijn als Jezus terug komt in de lucht, om ook ons op te halen!

Rupsen worden vlinders… Wat staat ons nog te wachten? ‘Maranatha, kom Here Jezus. Kom haastig!’

Troost elkaar, met deze woorden.

(1 Thessalonicenzen 4: 13-18)

 

Geen reactie's

Geef een reactie