Nieske Selles-ten Brinke | De Anti- pest- club
Pleegzorg heeft mijn passie. Ik geloof dat wij in het klein verschil mogen en kunnen maken in het leven van kwetsbare mensen en kinderen. Ik kan dat niet in eigen kracht, maar geloof dat God mij alles geeft wat nodig is. Ik vind het belangrijk om onze kinderen op te voeden bij het geloof in God. Geloofsopvoeding is daarom een belangrijk thema in ons leven. Ik geef graag workshops over geloofsopvoeding en het vieren van christelijke feesten met kinderen. Ook vertel ik graag aan mensen die geïnteresseerd zijn in pleegzorg over onze ervaringen in de praktijk. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven. Zowel boeken voor kinderen als voor ouders. Thema’s zijn geloofsopvoeding en pleegzorg. Ik hoop zo anderen te inspireren en te helpen bij hun zoektocht naar de plek die zij mogen innemen in de maatschappij.
Pleegzorg, Langdurige pleegzorg, Crisispleegzorg, Geloofsopvoeding, Schrijven, Bijbels Dagboek, kinderen, Vieren, Christelijke feesten, Geloof, Jezus, Biologische ouders, Pleegouders, Workshop, Boeken, Prentenboek
16279
single,single-post,postid-16279,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

25 sep De Anti- pest- club

Ik vind het een geweldig initiatief… een hele week aandacht voor pesten!

Zowel op televisie als op scholen heeft het de aandacht. Thuis is het merkbaar.

Deze week zat er opeens een vriendje aan tafel tussen de middag, waar zoonlief de afgelopen maanden niet veel mee gespeeld had. Onze zoon heeft vorig jaar onaardige dingen tegen hem gezegd en gedaan. En dit jaar voelde het ventje zich sterk toen hij merkte dat hij iets had gevonden waarmee hij terug kon pakken.

Zomaar ineens zaten ze weer samen aan tafel. En ze hebben een heerlijke speelmiddag gehad. We hebben nog even gepraat met z’n drieën. Hoe het kan dat het nu gaat zoals het gaat.

Allebei de jongens waren duidelijk: ‘Er wordt nu gepraat over alles wat er gebeurt. En praten helpt!’

Niet alleen deze twee jongens zijn gemotiveerd om het pesten te stoppen. Ik hoor van heel veel kinderen dat ze deze week opstaan tegen het pesten. Ze willen ook zo’n bandje om hun pols. Het bandje met de tekst: ‘Anti-pest-club’.

‘Ik hoor er bij, jij ook?’ Vroeg mijn zoon aan zijn klasgenoot. ‘Tuurlijk’, was het antwoord.

Natuurlijk is pesten iets van alle tijden en alle plaatsen. En het is een illusie om te denken dat het nu ineens voorbij zal zijn. Maar samen praten, samen een vuist maken tegen pesten, helpt!

 

Gisteren had de juf een indrukwekkende les gegeven op school. Onze zoon was er vol van.

‘Mam, het ging zo!’, vertelde hij vol vuur. ‘De juf had van houten schotjes een hok gemaakt op de tafels. En toen ineens gooide ze er een echt kopje, een echt mooi kopje he, die gooide ze er zomaar in. Helemaal kapot hoor!

Ze zei dat ze het kopje nooit meer mooi kon maken. Ze kon het wel plakken, misschien, maar de scherven zou je altijd blijven zien.

Dat gebeurt er ook bij pesten. Dan doe je iemand heel veel pijn en het gaat nooit meer helemaal weg. Je kunt het goed maken. Maar de pijn blijft altijd een beetje.’

 

Hulde voor deze juf. Hulde voor mensen die programma’s maken die er toe doen. Laten we met z’n allen, groot en klein, massaal lid worden van de Anti-Pest-Club!

1Reactie
  • Henk Druipsteen
    Geplaatst op 13:20h, 25 september Beantwoorden

    Wat een prachtig stuk!

    Het is stoer om op te komen voor een gepest iemand!

Geef een reactie